Gyalog- és kerékpárúttal bővül a tanulmányterv

Az M25 autóút megvalósítása során a Kőlyuk út nyugati szakasza teljes felújításon esett át. Új burkolatot, szegélyeket kapott, és az út déli oldalán a Faiskola utca és a 25 sz. főúti körforgalmú csomópont között gyalog- és kerékpárút is épült. Jelenleg hiányzik a kerékpárút kiépítése a Kőlyuk úton a Faiskola utca és a Kistályai út között. Az M25 autóút végcsomópontjaként épült körforgalom a Kőlyuk utcától délre eső területre elhúzva valósult meg, a Kőlyuk utca burkolatának rekultivációjára nem került sor, azért, hogy a megmaradó burkolatot majd a későbbiekben kiépülő gyalog- és kerékpárút fel tudja használni.

A most folyó tervezés korábbi fázisában, a térképes információgyűjtő kérdőíven is több javaslat érkezett arra vonatkozóan, hogy ezen a szakaszon biztosítani kellene a gyalogos és kerékpáros kapcsolatokat.

Fentieknek megfelelően a tanulmánytervben kiegészítésre került a Kőlyuk úton a Faiskola utca és Kistályai út közötti a gyalog -és kerékpárút megvizsgálása/megtervezése, amelynek köszönhetően olyan kerékpárút-hálózat valósul meg a 25 sz. főúttól a Kőlyuk út és Kistályai út mentén, ami biztonságos közlekedési feltételeket nyújt a gyalogosan és kerékpárosan közlekedők részére a belváros és a város déli szegmense között.