Hatósági egyeztetést tartottak az Egri elkerülő út nyomvonalai kapcsán

Az Egri elkerülő út közlekedési infrastruktúra-beruházást a 345/2012. (XII. 6.) Korm. rendelet 1. sz. mellékletének 1.2.18. pontja nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű közlekedési infrastruktúra-beruházással összefüggő ügynek nyilvánította.

A kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló 2006. évi LIII. törvény 6/E. § (1) alapján az Eger elkerülő út keleti nyomvonalfolyosóinak és változatainak kiválasztása elősegítése érdekében az Építésügyi és Közlekedési Minisztérium a környezeti hatásvizsgálati eljárást megelőzően egyeztetést tartott az érintett hatóságokkal. Az egyeztetésen jelen volt a Heves Vármegyei Kormányhivatal, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, az Észak -Magyarországi Vízügyi Igazgatóság, Eger Megyei Jogú Város Főépítésze, Eger Város Hegyközsége és a Tervezői konzorcium.

Az egyeztetésen bemutatásra kerültek a tervezett nyomvonalak változatai, a várható környezeti hatások és a tervezett hatásmérséklő intézkedésekre tett javaslatok. A jelenlévők megvizsgálták a lehetséges nyomvonalak engedélyezésével kapcsolatos esetleges akadályokat, a közlekedési infrastruktúra-beruházás megvalósítását befolyásoló vagy kizáró – az egyeztetés időpontjában – ismert tényeket és a közlekedési infrastruktúra-beruházás tervezésével összefüggő dokumentumokat.

A Tervezők az egyeztetésen elhangzott észrevételeket, javaslatokat megvizsgálják, és azokat a végleges tervkészítésnél figyelembe veszik, a tanulmánytervbe és környezeti hatástanulmányba bedolgozzák.